Het coronavirus in Afghanistan

09 april 2020 11:05

Er zijn op dit moment 444 bevestigde corona-patiënten in Afghanistan. Dit betekent dat Afghanistan aan het begin van de coronacrisis staat. Als we naar de landen kijken waar het coronavirus al langer is, zien we dat binnen een paar weken het aantal corona-patiënten ongelooflijk snel kan toenemen. Door armoede, overbevolkte steden en (vluchtelingen)kampen kan het virus, in zeer korte tijd, veel mensen besmetten. Er is op dit moment niet genoeg personeel aanwezig om zoveel mensen te behandelen in het ziekenhuis.

De mensen die in armoede leven krijgen het extra zwaar. Het kopen van beschermende materialen, zo eenvoudig als zeep, is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Hierdoor neemt juist voor deze kwetsbare groepen, de kans op verspreiding alleen maar toe.

World Vision heeft al miljoenen kinderen wereldwijd kunnen helpen, onder andere dankzij de hulp van duizenden Nederlandse jongeren met Zip your Lip. Juist nu hebben deze kwetsbare kinderen hulp harder nodig dan ooit. Omdat we deze kinderen niet in de steek willen laten, werken we hard om hulp te bieden. We delen zeep uit, geven voorlichting over het voorkomen van het virus, we versterken de gezondheidszorg en trainen hulpverleners. Daarnaast helpen we kinderen met thuisonderwijs. Onze collega’s ter plekke kunnen dit allemaal doen, dankzij de giften die we ontvangen. Wilt u bijdragen aan corona noodhulp? Klik dan hier.

 

-----------------------------------------------

Zip your Lip en Corona

Normaal gesproken is Pasen dé periode dat duizenden jongeren op hun school of in hun jeugdgroep meedoen met Zip your Lip. Door 24 uur niet te eten voeren ze actie voor kwetsbare kinderen in een ontwikkelingsland zoals Afghanistan. Maar niets is nu normaal en alle geplande Zip your Lip-acties zijn geannuleerd. Heel vervelend voor de jongeren, maar nog erger voor de kinderen in Afghanistan. Want juist nu hebben zij onze hulp harder nodig dan ooit. 

Help mee en doneer zeep of schoolpakketten