Hier gaat jouw opbrengst naartoe


Dit jaar komen we in actie voor kinderen in Angola, Lesotho en Zimbabwe. Met het geld dat jij en duizenden andere jongeren ophalen, willen we 10.000 kinderen helpen. Zij gaan elke dag met honger naar bed en zijn zwaar ondervoed.

Er is te weinig eten omdat de aarde steeds meer opwarmt, waardoor het in grote delen van Afrika al maanden niet of nauwelijks regent. Daardoor zijn de oogsten mislukt en is er veel te weinig eten voor de kinderen en hun families. Daardoor gaan kinderen elke dag met honger naar bed. Doordat ze te weinig eten binnen krijgen, worden ze ook ziek.

Ondervoeding zorgt er bijvoorbeeld voor dat ze veel buikpijn hebben, een groeiachterstand oplopen en dat hun hart niet meer goed werkt. Verschrikkelijk dus! Maar met elke €25,- die jij binnenhaalt, kunnen wij een ondervoed kind helpen en het te eten geven. En wat doen we nog meer?

  • We delen voedselpakketten uit;
  • We trainen de ouders van de kinderen in hoe ze ondanks de droogte toch gezond voedsel kunnen verbouwen;
  • We delen zadenpakketten uit, zodat families in de toekomst weer een goede oogst hebben.

Het project in Angola
In november 2016 was een collega van ons in Angola waar ze met eigen ogen zag hoeveel honger de kinderen daar hebben. Jorien Schermers zag wat World Vision voor de kinderen in Angola betekent. 

“World Vision focust zich op de behandeling van ondervoeding. In Angola zijn twee soorten centra opgezet: een outpatient- en een inpatientcentrum. We gaan allereerst naar een gemeenschap toe met vrijwilligers, en daar trommelen we alle vrouwen en kinderen op om bijeen te komen. We geven de vrouwen eerst les, over bijvoorbeeld het belang van borstvoeding in het eerste jaar. Daarna worden alle kinderen gescreend, en worden ze gemeten met behulp van een MUAC (Middle Uppe Arm Circumference). Dit is een bandje met 4 gekleurde zones waarmee het bovenarmpje van het kind wordt opgemeten. Rood betekent ernstig ondervoed."

Lees verder over het project in Angola