Hier gaat jouw opbrengst naartoe

Dit jaar komen we in actie voor kinderen in Angola. Met het geld dat jij en duizenden anderen ophalen, worden er meer dan 150.000 Angolese mensen, waaronder veel kinderen, geholpen.

In leven mensen voornamelijk van landbouw en veeteelt. Door steeds meer periodes van droogte kunnen boeren de laatste jaren moeilijk voldoende opbrengsten ophalen. En dat heeft effect op iedereen. Bij 85% van de kinderen zijn meerdere basisbehoeftes niet vervuld. Dat betekent dat:

8 op de 10 kinderen hebben geen eten, drinken of onderdak


Dit probleem is niet zo maar op te lossen. Het is belangrijk om verschillende problemen aan te pakken.

Daarom doen we het volgende:
  • Kinderen worden gemonitored op ondervoeding, zodat ze op tijd noodvoeding krijgen
  • Ouders krijgen training over gezonde voeding en goede hygiëne om ondervoeding van kinderen te verminderen. 
  • We leggen systemen voor de drinkwatervoorziening en landbouwirrigatie aan of verbeteren de bestaande
  • Boeren krijgen training om de grond en waterbronnen goed te beheren
  • Boeren krijgen toegang tot actuele (mobiele) data waardoor ze beter weten wat ze beste kunnen planten en wanneer. En ook wanneer ze het beste kunnen irrigeren en oogsten. Lees meer over mobiele data voor Angolese boeren.

Bij World Vision is duurzame ontwikkeling belangrijk. De hulp is altijd gefocust op het zelfstandig maken van mensen. Meer weten over duurzame ontwikkeling in Angola? Klik dan hier.

De speelse Beto (1) zit op de schoot van zijn moeder. Hij was ernstig ondervoed en is dankzij de hulp van World Vision volledig hersteld.
'Nu lacht en speelt hij. Ik maak me geen zorgen over hem zoals ik vroeger deed. Het belangrijkste dat ik voor Beto wil, is dat hij gezond blijft ', vertelt Ndahambelela, zijn moeder.

 

* Wanneer een project volledig gefinancierd is gaat de hulp naar andere voedselzekerheid gerelateerde projecten.