Hier gaat jouw opbrengst naartoe


Niet alleen in Afrika komt honger voor. Ook in andere delen van de wereld waar je misschien niet direct aan denkt als het om honger en armoede gaat. Dit jaar komen we in actie voor kinderen in Afghanistan. Met het geld dat jij en duizenden andere jongeren ophalen, willen we 18.000 mensen helpen.

In delen van Afghanistan (Badghis en Herat) heeft het al maanden niet of nauwelijks geregend. Daardoor zijn oogsten mislukt en is er veel te weinig eten voor de kinderen en hun families. 1 op de 3 kinderen in dit gebied is zwaar ondervoed. Ondervoede kinderen zijn zwakker en vatbaarder voor ziektes. Ondervoeding zorgt er bijvoorbeeld voor dat ze een groeiachterstand oplopen, hartproblemen krijgen of zelfs kunnen overlijden aan diarree. Verschrikkelijk dus! Maar met elke €21,- die jij ophaalt, kunnen wij een gezin één week te eten geven. Help jij mee?

Wat doen we nog meer:

  • We delen water en voedselpakketten uit;
  • We delen speciale ‘droogtezaden’ uit, zodat families in de toekomst zelf eten kunnen verbouwen;
  • We trainen de ouders van de kinderen in hoe ze met deze zaden gezond voedsel kunnen verbouwen;
  • We bouwen waterfaciliteiten en testen of het water schoon is;
  • We geven trainingen over het beheer en onderhoud van water en de waterfaciliteiten;
  • We geven lessen over hygiëne

In september 2018 was onze collega, Fred Rietkerk, in Badghis en Herat waar hij met eigen ogen zag wat de droogte betekent voor gezinnen in deze gebieden.
“Het is verschrikkelijk om te zien wat de droogte doet met gezinnen in Afghanistan. Ze raken ontworteld, het scheurt ze los van hun omgeving. Er is daar geen vangnet zoals wij in Nederland kennen, mensen worden volledig afhankelijk van hulp. World Vision wil er alles aan doen om dit te voorkomen en de mensen te helpen zodat ze snel weer hun leven kunnen opbouwen.
World Vision focust zich op de behandeling van ondervoeding. Alle kinderen worden gescreend en gemeten met behulp van een MUAC (Middle Upper Arm Circumference). Dit is een bandje met 4 gekleurde zones waarmee het bovenarmpje van het kind wordt opgemeten. Rood betekent ernstig ondervoed. In deze gebieden is 1 op de 3 kinderen ernstig ondervoed.