Versla honger! Durf jij het aan?

Ben jij op zoek naar een leuke en leerzame actie om te organiseren op jouw school? Zoek dan niet langer! Zip your Lip = 24 uur niet eten en daarvoor (online) sponsorgeld ophalen. Met het opgehaalde geld helpen wij ondervoede leeftijdsgenoten. Jongeren zeggen zelf over Zip your Lip: het is een ervaring die ze hun leven lang met zich meenemen.

“Een onvergetelijke dag. We hadden zoveel plezier samen. En ik kan anderen helpen door een klein beetje te voelen wat honger is. Dat vind ik bijzonder.” (leerling)

Al meer dan 200.000 jongeren deden mee met Zip your Lip

Ben jij klaar voor een tof avontuur met jouw school? Doe met jouw scholieren mee met Zip your Lip!

mijn school aanmelden  

Honger verslaan in Angola

De opbrengst gaat dit jaar naar kwetsbare gezinnen in drie provincies in Angola. Doordat de regio steeds droger wordt, groeit het eten niet en kunnen ouders niet goed voor hun kinderen zorgen. Daardoor overlijdt 8,1% van de kinderen onder 5 jaar aan oplosbare problemen (zoals malaria en ondervoeding). 38% van de kinderen onder 5 jaar hebben een ernstige groeiachterstand door ondervoeding. Lees meer over Angola.

Organiseren

Lasergame parcours, talentenshow, overnachting in de gymzaal, een gezamenlijk aftelmoment en een lichte afsluitende maaltijd. Je actiedag kan zo groot of klein zijn als je het zelf wilt maken. Ga samen met een team van scholieren aan de slag. Wij helpen je met een handboek vol tips en een uitgebreid stappenplan.

Meer weten?

Wil je graag meer weten over het organiseren van Zip your Lip bij jou op school? Neem dan gerust contact met ons op of vraag ons informatiepakket hier aan:

Gratis informatiepakket