Versla honger! Durf jij het aan?

Ben jij op zoek naar een leuke en leerzame actie om te organiseren op jouw school? Zoek dan niet langer! Zip your Lip = 24 uur niet eten en daarvoor (online) sponsorgeld ophalen. Met het opgehaalde geld helpen wij ondervoede leeftijdsgenoten. Kom meer te weten over Zip your Lip door de gratis brochure te downloaden. Hierin staat precies wat de actie inhoudt en geeft je handige tips en tricks om een hele toffe actiedag te organiseren!

 

Gratis brochure

 

Jongeren zeggen zelf over Zip your Lip: het is een ervaring die ze hun leven lang met zich meenemen.

“Een onvergetelijke dag. We hadden zoveel plezier samen. En ik kan anderen helpen door een klein beetje te voelen wat honger is. Dat vind ik bijzonder.” (leerling)

Al meer dan 200.000 jongeren deden mee met Zip your Lip

Ben jij klaar voor een tof avontuur met jouw school? Doe met jouw scholieren mee met Zip your Lip! Meld je voor 1 november aan en maak kans op het optreden van Sterre Koning!

mijn school aanmelden  

Honger verslaan in Angola

De opbrengst gaat dit jaar naar kwetsbare gezinnen in drie provincies in Angola. Doordat de regio steeds droger wordt, groeit het eten niet en kunnen ouders niet goed voor hun kinderen zorgen. Daardoor overlijdt 8,1% van de kinderen onder 5 jaar aan oplosbare problemen (zoals malaria en ondervoeding). 38% van de kinderen onder 5 jaar hebben een ernstige groeiachterstand door ondervoeding. Lees meer over Angola.

Organiseren

Lasergame parcours, talentenshow, overnachting in de gymzaal, een gezamenlijk aftelmoment en een lichte afsluitende maaltijd. Je actiedag kan zo groot of klein zijn als je het zelf wilt maken. Ga samen met een team van scholieren aan de slag. Wij helpen je met een handboek vol tips en een uitgebreid stappenplan.

Organiseer Zip your Lip online!

Enthousiast geworden maar kun je momenteel geen actiedag organiseren op school? Organiseer Zip your Lip dan online! Een onvergetelijk online ervaring organiseer je eenvoudig met onze materialen. Bekijk de toolkit voor meer inspiratie! Volledig coronaproof en ook nog eens super leuk, dat zeggen we uit ervaring!

Meer weten?

Wil je graag meer weten over het organiseren van Zip your Lip bij jou op school? Neem dan gerust contact met ons op of vraag hieronder het informatiepakket aan en wij sturen hem zo snel mogelijk naar je op. 

 

Gratis informatiepakket

Downloads

Introductie Zip your Lip Ben jij enthousiast en wil je je collega's ook meenemen in je verhaal? Download dan deze presentatie. Download