Wat is er de afgelopen jaren gebeurd?

21 januari 2019 13:51

Per uur sterven er 350 kinderen door een tekort aan eten. Dit vinden wij niet kunnen en daarom halen jongeren elk jaar geld op om dit tegen te gaan. De afgelopen jaren hebben we met Zip your Lip geld opgehaald voor ondervoede kinderen in Angola, Lesotho en Zimbabwe.

Angola

Over een periode van 18 maanden heeft World Vision 400.000 ondervoede mensen in Angola geholpen. Hiervan waren bijna 300.000 kinderen onder de vijf jaar. Ouders kregen droogtezaden en training hoe zij zelf voedsel kunnen verbouwen. Er zijn 337 dokters opgeleid om beter met ondervoeding en de gevolgen hiervan om te gaan.

Zimbabwe

Ook in Zimbabwe was er een enorme droogte. 32.000 mensen zijn geholpen door onder andere hen te leren hoe zij zich kunnen voorbereiden tegen dit soort problemen.

Lesotho

Lesotho had na twee mislukte oogstseizoenen de noodtoestand uitgeroepen. 33.000 mensen, uit vier verschillende provincies, kregen 7 maanden lang hulp World Vision. De mensen in direct levensgevaar zijn onmiddellijk geholpen met behulp van zorg en eten.

 

World Vision heeft de afgelopen jaren veel werk verricht om kinderen in deze landen te helpen. Dit had niet gekund zonder de hulp van alle zippers: Bedankt! Helaas is er nog steeds honger in de wereld. Dit jaar gaan we geld ophalen voor ondervoede kinderen in Afghanistan. Ook hier is droogte de oorzaak van mislukte oogsten en een voedseltekort. Helpen jullie mee? Mail naar zipyourlip@worldvision.nl en meld je nu aan!

Wil je meer weten over het project in Afghanistan? Lees hier meer.