Doe mee als jeugdgroep

Ben jij als jeugdleider op zoek naar een leuke en verbindende actie om te organiseren met jongeren? Zoek dan niet langer! Zip your Lip = 24 uur niet eten en daarvoor (online) sponsorgeld ophalen. Met het opgehaalde geld helpen wij ondervoede leeftijdsgenoten. Jongeren zeggen zelf over Zip your Lip: het is een ervaring die ze hun leven lang met zich meenemen.
 
 “We zijn super enthousiast over Zip your Lip! We hebben een geweldige actiedag gehad. De hele gemeente was betrokken en het werkte verbindend.” Jacolien en Corina, jeugdleiders in ‘s Gravenmoer

In actie

Met Zip your Lip geef je handen en voeten aan Matteüs 25: ‘Want ik had honger en jullie gaven mij te eten. Ik had dorst en jullie gaven mij te drinken.’ We enthousiasmeren jongeren al bijna 30 jaar om een stapje extra te zetten: één dag je eten staan en geld ophalen voor leeftijdsgenoten die écht geen eten hebben. Samen kunnen we honger verslaan!
 

Honger verslaan in Angola

De opbrengst gaat dit jaar naar kwetsbare gezinnen in drie provincies in Angola. Doordat de regio steeds droger wordt, groeit het eten niet en kunnen ouders niet goed voor hun kinderen zorgen. Daardoor overlijdt 8,1% van de kinderen onder 5 jaar aan oplosbare problemen (zoals malaria en ondervoeding). Bij 85% van de kinderen in het projectgebied zijn meerdere basisbehoeftes niet vervuld. Dat betekent dat 8 op de 10 kinderen geen eten, drinken of onderdak heeft. Lees meer over Angola.

Organiseren

Lasergame parcours, talentenshow, overnachting in een gymzaal, een gezamenlijk aftelmoment en een lichte afsluitende maaltijd. Je actiedag kan zo groot of klein zijn als je het zelf wilt maken. Wij helpen je met een handboek vol tips en een uitgebreid stappenplan.

TIP: Eindig de actie op zondagochtend en betrek de hele gemeente bij jullie actiedag! Of nodig (kosteloos) een van onze sprekers uit.   
 
 
Wil jij je aanmelden voor onze super leuke Zip-actie, maar staat jouw groep er nog niet tussen?
Meld dan hier jullie jeugdgroep aan! Wij zorgen er dan voor dat jouw groep wordt toegevoegd, zodat jij je samen met je vrienden kan aanmelden!