Johannes Fontanus College maakt er een groot feest van!

07 maart 2017 10:37

"Het is eindelijk weer zover!", zei een van de docenten. Het JFC heeft er weer zin in. Een paar honderd enthousiaste leerlingen zijn net een paar uur klaar met zippen. Gisteren mochten wij langskomen om hun actiedag gedeeltelijk meemaken. En eerlijk is eerlijk, wat was dat ontzettend gaaf! 

Het JFC maakt er elk jaar weer een groot feest van. Dit jaar startte de actie dag op 6 maart om 17.00 uur. De leerlingen stonden te trappelen om naar binnen te mogen. Ingecheckt en al gingen de leerlingen naar de bovenbouw aula voor de officiële opening van Zip your Lip 2017. Het is begonnen! Om er echt een groot feest van te maken zijn er allerlei activiteiten georganiseerd. Van een djembéles en een les Afrikaanse dans tot aan sumoworstelen, twister, een escaperoom, een surf simulator en nog veel meer. Toen deze activiteiten afgelopen waren, verzamelde alle leerlingen zich weer in de aula voor 'jongens tegen de meisjes'. Wie o wie zou gewonnen hebben? 

Om de dag goed af te sluiten was er nog een talentenshow en konden de leerlingen films kijken. En toen, toen was het toch echt bedtijd. Hup de slaapzalen in. En nu maar hopen dat ze fris en fruitig in de les zaten vandaag. 

Oh en wát een opbrengst! De jongeren hebben maar liefst € 20.942,- opgehaald. 

Voor de foto's en een filmpje van de actiedag, check Facebook

Johannes Fontanus College, bedankt!