Zip redt levens

18 januari 2017 12:00

Dankzij jullie hulp is Zip al heel goed op weg! We hebben veel kinderen de afgelopen jaren kunnen helpen. Wij snappen dat jullie erg benieuwd zijn waar de opbrengst precies heen gaat. Daarom zijn onze collega’s Jorien en Brenda naar Angola geweest. Hier hebben zij gezien wat er met de opbrengst gebeurt.

“Hier worden we allemaal even stil van”

Jorien vertelt hoe het in het in-patient center in Matala, Angola is. Hier worden kinderen die zwaar ondervoed zijn opgenomen.

“De kinderen zijn per zaal onderverdeeld. We komen de zaal binnen waar de kinderen het slechts aan toe zijn. Daar treffen we twee doodzieke kinderen aan. Als je in hun ogen kijkt zie je geen leven meer. Een van de kinderen heeft een huidaandoening, het ziet eruit alsof de huid verbrand is. Dit is een gevolg wanneer de ondervoeding een zeer ernstige vorm heeft aangenomen.

Een ander kindje ligt in de armen van zijn moeder. Het lijf stelt niet veel meer voor en het hoofd daarom lijkt in verhouding erg groot. Onze World Vision-collega, die ook dokter is, stelt wat vragen en komt erachter dat de benodigde zwaardere medicijnen niet aanwezig zijn. Snel wordt er door World Vision de juiste medicijnen bij de apotheek hier tegenover gekocht. Iets wat de mensen zelf niet kunnen veroorloven. Onder de indruk lopen we de zaal uit. Hier worden we allemaal even stil van. Kleine kinderen die voor je ogen bijna dood gaan. Hopelijk redden ze het met de medicijnen.”

Hoop

“Twee dagen later horen we dat de twee zeer zieke kindjes nog in leven zijn. Helaas kunnen we niet alle problemen oplossen. Maar door zusters, vrijwilligers en overheidspersoneel te trainen in het behandelen en opsporen van ondervoeding, kinderen Plumpy’Nut te geven en door te zorgen dat alle centra voldoende juiste medicijnen hebben, kunnen we hier heel wat levens van kinderen redden!”

Vecht mee!

Om ervoor te zorgen dat geen enkel kind meer honger heeft, hebben wij jullie hulp nodig! Door je in te zetten voor Zip your Lip kan je er voor zorgen dat ze Plumpy’Nut krijgen, zodat ze weer een gezond leven krijgen. Vecht jij mee tegen honger?