De Edu Zippers zijn er klaar voor!

15 december 2016 15:00

Meedoen met Zip your Lip, op school slapen en een super leuke Xperiencetour! Een té gekke quiz en bijzondere verhalen over kinderen in Afrika. Dat was de Xperiencetour op het Edudelta College in Goes. Zij zijn helemaal klaar voor hun Zip your Lip actiedag! Aankomende woensdag laten namelijk de ‘Edu Zippers’ 24 uur lang hun boterhammen staan om geld op te halen voor kinderen in Angola, Lesotho en Zimbabwe.

Xperiencetour

Tijdens de Xperiencetour hebben de jongeren verschillende filmpjes gezien over het leven van de kinderen in Afrika en is het spel ‘the Hunger games’ gespeeld!

Ook heeft gastlesdocent Gersom het indrukwekkende verhaal van Handsome en zijn broertjes verteld. Handsome is een jongen van 12 jaar oud die samen met zijn broertjes in Afrika woont. Hij moet voor hen zorgen en kan niet meer naar school. De ouders van Handsome zijn vertrokken. Nu staan hij en zijn broertjes er alleen voor en moeten zij zelf zorgen voor eten. Door de droogte en mislukte oogsten eten Handsome en zijn broertjes soms twee dagen helemaal niets. Heel heftig om te horen, maar gelukkig kunnen de jongeren daar iets aan doen en dat gaan ze ook doen!

Aanmelden

Na de Xperiencetour hebben veel jongeren zich aangemeld voor de Zip-actie. In totaal doen meer dan 43 jongeren mee! Ze zijn al hard opzoek naar sponsors, want met elke 25 euro die de ze ophalen, kunnen ze al één kind redden van de honger! En daarom doen zij mee met Zip!

Romy: ‘’Ik ben Romy en ik doe mee aan Zip your Lip om te ervaren hoe het is om zoveel honger te hebben als de kinderen in Angola, Lesotho en Zimbabwe.’’

Naast deze ervaring is het natuurlijk ook te gek dat alle Zippers op school mogen blijven slapen!

Doe net als Romy en de andere Edu Zippers mee met Zip your Lip en vecht mee voor de toekomst van de kinderen in Angola, Lesotho en Zimbabwe! Wil jij ook zo’n te gekke Xperiencetour? Wij komen graag bij jullie op school langs! Meld jouw school nu aan!