Gastlesdocenten gezocht!

28 februari 2023 17:19

Wil jij jongeren inspireren en motiveren om zich in te zetten voor een betere wereld? En wil je bijdragen aan de bestrijding van de mondiale hongercrisis? Dan zijn we opzoek naar jouw!

Als gastlesdocent – peer educator werk je flexibel en op oproepbasis samen met middelbare scholen met als doel geld op te halen voor voedselzekerheidsprojecten in Angola, Zuid-Soedan en Zimbabwe. Je inspireert en informeert en je denkt mee over de lessen die je op middelbare scholen geeft!

 

World Vision is een internationale ontwikkelingssamenwerkingsorganisatie met een primaire focus op kind-welzijn en ondersteuning van gemeenschappen in fragiele contexten. World Vision is één van de grootste humanitaire organisaties ter wereld en de grootste partner van het World Food Programme van de VN. De organisatie streeft haar visie van kind-welzijn na door middel van (politieke) belangenbehartiging, noodhulp en de implementatie van duurzame ontwikkelingsdoelen in samenwerking met de lokale bevolking.

                                           

Zip your Lip

Zip Your Lip is dé jongerenactie van World Vision. Eén activistische beweging met de wil jongeren “hier”, bewust te maken en een bijdrage te laten leveren aan het welzijn van leeftijdsgenoten in kwetsbare regio’s. Zip Your Lip betekent samen honger verslaan door 24 uur niet te eten (of b.v. 24 uur niet je telefoon te gebruiken). Als Zip your Lip enthousiasmeren we jongeren op middelbare scholen al meer dan 30 jaar om een stapje extra te zetten. Armoede is niet te simuleren, het gaat erom dat we scholieren meegeven hoe mooi het is iets van jezelf op te geven voor een hoger doel. Al meer dan 200.000 jongeren hebben afgelopen jaren meegedaan. In samenwerking met influencers, bn’ers en jeugdambassadeurs is Zip Your Lip groot geworden. Nu willen we het samen met jou doen. We kunnen honger verslaan!

 

Jouw werkzaamheden                           

Zip Your Lip richt zich in essentie op de eerste twee duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN. Echter hebben alle SDG’s te maken met ons ontwikkelingswerk.

In twee jaar tijd is een groot gedeelte van de vooruitgang die gemaakt is in de strijd tegen armoede teniet gedaan door de gevolgen van klimaatverandering, conflicten en COVID. Als gastlesdocent maak je dit verband en andere verwante onderwerpen behapbaar voor middelbare scholieren en enthousiasmeer je ze tegelijkertijd om zelf in actie te komen tegen armoede en onrecht door mee te doen aan een Zip Your Lip actiedag. Het is belangrijk dat je, naast de theoretische gastlessen die je verzorgt, ook de wil hebt om te inspireren. Gastlesdocent ben je op oproepbasis, je bent onderdeel van een netwerk van gastlesdocenten. Wanneer er een gastlesaanvraag is kijken we op dat moment of je beschikbaar bent. Kun je niet is dat geen probleem. Een mooie manier om naast je studie of startersbaan ervaring op te doen in een internationale NGO en een bijdrage te leveren aan de strijd tegen armoede, onrecht en ongelijkheid. Daarnaast:

 

 • Denk je mee over de continue ontwikkeling en vernieuwing van de jongerencampagne;
 • Co-creëer je de lessen die je geeft;
 • Leer je van collega’s die de programma’s en projecten van World Vision aansturen en publieke aanvragen verzorgen bij buitenlandse zaken of de Europese Unie zodat je een goed beeld hebt van ons werk.

“ALS JE NIET BANG BENT VOOR MOEILIJKE VRAGEN IS ER NIKS ZO MOOI ALS HET MEENEMEN VAN JONGEREN IN DE STRIJD TEGEN ONGELIJKHEID''.

Nolan Roffelsen - Coördinator Zip Your Lip

Jouw profiel

 • Je doet, of hebt een WO-opleiding gedaan in de richting van politicologie, internationale betrekkingen, internationale ontwikkelingssamenwerking of een andere relevante (sociaalwetenschappelijke) discipline of je hebt werkervaring in een relevante sector;
 • Je denkt graag mee over de inhoud van de lessen die je geeft;
 • Je bent enthousiast en zelfstandig;
 • Je bent communicatief vaardig en kunt goed presenteren;
 • Je hebt een goede basiskennis van geopolitiek en de duurzame ontwikkelingsdoelen;
 • Je hebt affiniteit met scholieren en geeft om het welzijn van kinderen;
 • Je hebt met eigen ogen gezien hebben wat armoede inhoudt tijdens verblijf in een laag- of middeninkomen land. Dit is een pré (periode maakt niet uit, ervaring is relevant);
 • Rijbewijs is een pré.
 • En het belangrijkste: je wilt jongeren inspireren en bijdragen aan humanitair welzijn.

 

Dan zoeken wij jou!
wat Wij bieden:

 • Ervaring binnen één van de grootste internationale humanitaire organisaties in de wereld en een breed relevant netwerk;
 • De kans om een tastbaar verschil te maken in het leven van jongeren door het generen van bewustzijn waarbij je hen enthousiasmeert om geld op te halen voor hun leeftijdsgenoten;
 • €45,- per gastles(dag); *
 • Reiskostenvergoeding.

 

Met Zip your Lip wordt er geld opgehaald voor projecten van World Vision. World Vision helpt de meest kwetsbare kinderen, waar ook ter wereld, door ze schoon water, goede voeding, medische zorg, scholing en een veilige leefomgeving te geven. World Vision is een internationale organisatie (actief in bijna 100 landen), met meer dan 70 jaar ervaring. World Vision Nederland heeft eigen programma’s en werft inkomsten in de particuliere markt en bij overheden & instellingen.

 

Solliciteer meteen!

Stuur je cv en motivatiebrief op naar nolan_roffelsen@worldvision.nl tav Nolan Roffelsen.
Meer informatie? Kijk op zipyourlip.nl of bel 033-4643444.

 


Veiligheid van kinderen en jongeren is voor World Vision zeer belangrijk. World Vision accepteert dan ook geen enkele vorm van misbruik. Dit onderwerp komt aan bod in het selectieproces. Het aanvragen van een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en het mogelijk afnemen van referenties is onderdeel van de procedure.

 

 

World Vision / Zip your Lip

Utrechtseweg 12

3811 NB Amersfoort

Functie                               Gastlesdocent Zip Your Lip
Opleiding                            WO
Dagen per week  Oproepbasis
Vergoeding                          €45,- per gastles(dag). *

 

* Soms geef je meerdere rondes op één dag. Meerdere rondes vallen bijna altijd in hetzelfde dagdeel.