Let's go to Zimbabwe!

07 november 2016 14:00

Afgelopen weekend zijn er zeven docenten en jeugdleiders met Zip your Lip vertrokken naar Zimbabwe! Hier zien zij met eigen ogen het werk dat World Vision doet. Deze week delen zij hun verhalen met ons.

"De reis is begonnen! Met zeven docenten/jeugdleiders, één cameraman en twee World Vision-medewerkers vertrekken we vanaf Schiphol. We hebben een lange reis voor de boeg met twee overstappen, in Johannesburg en Cairo. Na een spannende daling komen we aan in Bulawayo, Zimbabwe. Hier worden we opgewacht door enthousiaste World Vision-medewerkers!"

"Voor zolang ik me kan herinneren is er honger in Afrika"
"Op de weg van het vliegveld naar onze logeeradres zien we typische Afrikaanse dingen. Een vrouw die haar kind op haar rug draagt, vier jongens die als herders bij koeien staan, een moeder die water aan het putten is voor haar kinderen en veel droogte en dorheid.

Nadat we zijn aangekomen op onze bestemming, moeten we eerst even bijkomen van de reis. Daarna krijgen we een briefing over wat we precies gaan doen en over de redenen waarom World Vision actief is in Zimbabwe. Voor zolang ik me kan herinneren is er honger in Afrika. Wat erg is het dat dit eigenlijk nog steeds niet is opgelost. Deze week hopen we projecten te bezoeken waarbij World Vision mensen helpt die lijden onder El Niño."

Wat betekent minder water?
"Geen water betekent minder eten. Dat weten we. Maar wat dit verder betekent, is niet echt bekend. Zoals verminderde weerstand, waardoor kinderen vaak ziek zijn en een achterstand hebben op school. Wist je dat wanneer je niet genoeg en gezond te eten hebt je hart daadwerkelijk kleiner wordt? Hierdoor hoopt zich vocht op in onder andere de maagholte. Vandaar dat kinderen met honger vaak dikke buiken hebben."

"World Vision heeft talloze projecten uitgezet in deze regio, een regio waar maar liefst vier miljoen mensen honger hebben! Ik ben erg benieuwd wat er gebeurt met het geld dat scholen en kerken op hebben gehaald met Zip your Lip. We hebben er lang over gepraat met de groep en we zien er naar uit om naar de projecten te gaan!"

Meld jouw school of jeugdgroep aan voor Zip your Lip om samen met ons mee te vechten tegen honger!