Vecht mee voor kinderen zoals Jennifer

28 oktober 2016 11:00

Je kan het je niet voorstellen. Als kind heb je al veel heftige dingen meegemaakt op zo’n jonge leeftijd, dat je nu haast nooit meer lacht. Jennifer is zo’n meisje. Ze heeft iedere dag hoofdpijn en heel vaak diarree, doordat ze geen schoon drinkwater heeft.

Haar vader is overleden en haar moeder probeert het gezin te verzorgen door te werken als schoonmaakster. Omdat dat niet genoeg oplevert, eet haar familie maar één keer per dag. Hierdoor heeft Jennifer de kracht niet om te vechten tegen de hoofdpijn en diarree.

Te weinig water
Iedere dag loopt Jennifers moeder één uur naar de waterput om water te halen voor haar gezin. Tegen de tijd dat ze bij de put aankomt, staat er een lange rij. De put is bijna leeg vanwege de droogte, waardoor ze niet genoeg water voor haar gezin halen. Met te weinig water loopt ze weer een uur terug naar haar dorp.

Vecht mee tegen honger!
Met jouw hulp kunnen wij het gezin van Jennifer en andere gezinnen in Angola, Zimbabwe en Lesotho helpen! Zo delen we voedsel- en zadenpakketten uit en leren we ouders hoe ze voedsel moeten verbouwen, zodat ze zelf voor eten kunnen zorgen. Meld jouw school of jeugdgroep vandaag nog aan en Zip mee!