Laagdrempelige manieren om dagelijks tegen honger te vechten!

31 augustus 2021 11:38

Elke dag gaan er 1 op de 8 mensen wereldwijd met honger naar bed. Zip your Lip is hard bezig om dat te stoppen. Maar we kunnen nóg meer doen: door verandering in je eetpatroon te brengen, strijden we samen dagelijks nog harder tegen honger!

 

1. Betaal een eerlijke prijs voor je eten

Hierdoor krijgen boeren en arbeiders loon waar zij van kunnen leven en geef je hun een duurzame toekomst.

 

2. Eet seizoensproducten en koop lokaal

Dit zorgt voor een korte voedselketen. Zo hoeft het eten niet ingevoerd te worden vanuit verre landen. Tegelijk biedt het toegevoegde waarde voor de boer en vormt het een belangrijke basis voor (duurzame) kringlooplandbouw.

 

3. Verspil zo min mogelijk

Minder voedsel weggooien is een van de makkelijkste dingen om de impact op het milieu te verlagen. Door het terugdringen van voedsel verliezen (vaak direct na de oogst) wordt een bijdrage geleverd aan voedselzekerheid.

 

4. Kies voor de juiste balans tussen dierlijke en plantaardige eiwitten

Voor de productie van dierlijke en plantaardige eiwitten is veel nodig, wat op meerdere manieren impact heeft op het milieu. Zo is er landbouwgrond nodig voor veeteelt. Dat zorgt niet alleen voor bijvoorbeeld ontbossing maar zorgt ook voor klimaatverandering. Door klimaatverandering mislukken oogsten van boeren.

 

Benieuwd naar alle tips en weetjes over hoe je nog meer kan doen? Check https://wereldvoedseldag.com/wat-kun-jij-zelf-doen/

 

Bron: Wereldvoedseldag