Door data eten op tafel

22 december 2020 10:49

Het overgrote deel van de Angolese boeren staan telkens weer voor de keuze wat en wanneer er geplant moet worden. Wanneer irrigeren en wanneer oogsten? Een proces getekend door onzekerheid vanwege klimaatverandering. Geen succesvolle oogst betekent, geen inkomsten met alle gevolgen van dien.

World Vision werkt samen met een aantal andere partijen in Nederland en Angola aan blijvende en duurzame verandering door boeren geodata diensten en support aan te bieden op het gebied van weer, bodem, water, gewassen en andere relevante gegevens en indicatoren.

Deze mobiele service helpt boeren om zelfstandig en weloverwogen beslissingen te maken over zaaien en oogsten. Maar ook over irrigatie en andere belangrijke factoren. Op deze manier kunnen ze hun oogst aanzienlijk verbeteren. Een goede oogst betekent inkomsten, en dat betekent dat boeren hun kinderen eten kunnen geven en dat ze hen naar school kunnen laten gaan.

U kunt ook meedoen! Voor €46 geeft u 2 boeren een jaar lang toegang tot data over weer, bodem, water, gewassen zodat zij weloverwogen en zelfstandig beslissingen kunnen maken. Hierdoor kunnen ze hun kinderen eten geven en hen naar school laten gaan!

*Dit project is een van de manieren waarop World Vision ondervoeding in Angola tegen gaat. World Vision biedt naast direct hulp ook duurzame ontwikkeling waardoor mensen zelfstandiger worden. Dit project is hier een voorbeeld van. Lees hier meer over duurzame ontwikkeling.