Hoe verbind je jongeren in deze tijd?

29 oktober 2020 17:08

Samen zijn in deze tijd is helaas geen vanzelfsprekendheid. Afstand houden zorgt niet alleen voor fysieke afstand. Hoe verbind je jongeren in deze tijd? Hoe zorg je dat scholieren ook samen plezier hebben en betrokken zijn? Organiseer een online Zip your Lip actie! Dat is super leuk, dat zeggen we uit ervaring! 

Om het je makkelijk te maken hebben we een gratis toolkit voor je ontwikkeld: Ga bijvoorbeeld samen op (online) avontuur in een escaperoom met de geheime kist op de zolder van het droomhuis van Niek. Betrek ouders, docenten, buren of gemeenteleden bij een online veiling. Of speel samen een pubquiz met Kahoot. En om te zorgen dat iedereen betrokken blijft, deel je de berichtjes van de 'WhatsApp journey'. 

Zip your Lip gelooft in jongeren! Het zet jongeren in beweging. Samen opstaan tegen onrecht, samen in actie. We vinden het belangrijk dat jongeren verbonden blijven met elkaar, juist in deze tijd. En daarom hebben we deze materialen ontwikkeld:

Download hier de toolkit

Zip your Lip is levensveranderend. Niet alleen voor ondervoede kinderen in Angola. Maar juist voor de jongeren hier. Ze leren op jonge leeftijd dat zij belangrijk zijn voor de maatschappij. En dat zij écht een verschil kunnen maken. Een mooie les!