Duurzaam op twee manieren

30 juli 2020 14:12

Bij World Vision is duurzame ontwikkeling belangrijk. De hulp die wordt geboden is altijd gefocust op het zelfstandig maken van mensen. Zodat mensen het zelf kunnen en wij niet meer nodig zijn. 

Zo ook in Angola. Trainingen zijn een belangrijk onderdeel van dit programma. Trainingen over gezonde voeding, hygiëne maar ook bescherming van ecosystemen en goed beheer van de natuur.

Een voorbeeld van (een duurzame ontwikkelings)training is de ‘vrouwenspaargroep’. Vrouwen krijgen dan de kans om coöperatieve spaargroepen op te richten. Het spaargeld kan onder andere gebruikt worden zodat families kunnen investeren in het verbeteren van de efficiëntie van de landbouw. Door hen te leren hoe je op een goede manier kan sparen en vooruit te kijken leggen zij een basis voor groei en samenwerking.

Investeren in en samenwerken met de lokale bevolking is essentieel voor de lange termijn ontwikkeling. Gedurende het hele programma wordt er veel samengewerkt met de lokale overheden en overheidsinstellingen. Ook zal de bevolking actief worden betrokken bij het uitvoeren van het project. Dit zorgt ervoor dat de resultaten duurzaam zullen zijn en de effecten ook na de afloop van het project nog door zullen werken. Meer weten over het programma in Angola? Lees hier verder.