Tips voor het werven van sponsors in jouw buurt!

14 februari 2020 07:30

 

 ZIP-scholieren en jongeren opgelet! De actiedagen zijn al snel! Maar hoe vind je nou sponsors? Check snel de volgende tips!

  1. Maak je eigen actiepagina aan op zipyourlip.nl. Deel deze pagina via WhatsApp en andere sociale media. Vraag of mensen je willen steunen met een donatie. Lees hier alles over snel delen op WhatsApp.
  2. Vertel wát je gaat doen: Door 24 uur niet te eten kom je zelf in actie!
    Deel bijvoorbeeld dit bericht: Ik vind het belangrijk om mee te doen aan Zip your Lip. Ik vind het niet kunnen dat andere kinderen honger hebben. Wil jij mij sponsoren zodat we samen honger kunnen stoppen? Sponsor mij dan en vecht mee tegen honger!
  3. Bied aan om een tegenprestatie te doen voor een donatie: De auto wassen, boodschappen doen, of een ander klusje. Download hier de waardebon die je hiervoor kan gebruiken.
  4. Doe een sponsorloop of ga sponsorzwemmen en laat je zo sponsoren per rondje of per baantje, bak koekjes of maak iets anders lekker om te verkopen.
  5. Organiseer een (rommel)markt en verkoop de spullen die je anders toch niet meer gebruikt, of speel het spel “ Appel en ei “). Verkoop je laatste product met een goeie winst op de markt.
  6. En natuurlijk: Vraag zoveel mogelijk mensen om je te steunen met een donatie. Een verjaardag of een ander feestje? Daar zijn allemaal mensen aanwezig die jou kunnen helpen met jouw actie!

Heel veel succes!