Van extreme droogte naar hevige overstromingen in Afghanistan

01 april 2019 16:32


"Midden in de nacht begon iedereen te schreeuwen. Het water water spoelde over onze tent. We waren erg bang.” vertelt een vader van vijf kinderen.

Afgelopen vrijdag hebben zware regen en overstromingen het leven van duizenden mensen in Badghis en Herat, Afghanistan, verwoest. Het gebied waar we met Zip your Lip geld voor ophalen.

"We horen van mensen in Badghis dat het de ergste storm is die ze in 20 jaar hebben gehad. De overstroming zullen verdere verwoesting veroorzaken voor gezinnen die de afgelopen twee jaar juist te maken hadden met de gevolgen van extreme droogte", vertelt Narges Ghafary, een medewerkster van World Vision Afghanistan.

World Vision bekijkt wat de gevolgen zijn van de overstromingen en biedt de hulp die nodig is. “Onze grootste zorg is dat we niet weten waar kinderen zullen slapen. Hun huizen zijn kapot en het is de vraag of ze vannacht een dak boven hun hoofd hebben. De mensen hebben veel hulp nodig.”

De opbrengst van Zip your Lip gaat naar kinderen en hun families in dit gebied. Voor de zware regenval die vrijdag het land trof, hadden deze provincies te maken met een voedseltekort door enorme droogte, waardoor sinds eind 2017 honderdduizenden mensen op de vlucht zijn geslagen. De overstromingen zullen het tekort aan voedsel vergroten. Veel oogsten zijn mislukt en mensen hebben hulp nodig. World Vision zorgt voor schoon drinkwater, hygiënekits, voedselpakketten, dekens, medicijnen en andere middelen om te zorgen dat deze mensen kunnen overleven.


Wil jij helpen? Doneer dan hier.