Zo krijg je meer sponsors!

01 september 2020 15:48

Zodra je je hebt ingeschreven voor de actiedag is het natuurlijk de bedoeling om zoveel mogelijk geld op te halen voor Afghanistan. Hieronder geven wij jou een tip om nog meer sponsors te krijgen!

WhatsApp groep

Hoe chill dat je sponser kan vragen via WhatsApp! Door een WhatsApp-groep aan te maken met al je contacten kan je makkelijk en snel aan veel mensen vragen of zij jou willen sponsoren. Hoe je dat doet? Je leest het hier!

 1. Maak een WhatsApp-groep aan met alle mensen die je kent
 • Open WhatsApp en ga naar het ‘Chats’ scherm
 • Klik bovenaan op je scherm op ‘Nieuwe groep
 • Voeg alle mensen die je kent toe in de groep
 • Bedenk een onderwerp voor de groep. Denk bijvoorbeeld aan: ‘Sponsor mij!’ of ‘Help mij met zippen!’
 • Klik op de knop ‘Aanmaken’ om de groep te bevestigen
 • Je groep is aangemaakt!
 1. Schrijf nu een leuk bericht in de groep over de actie; wat is Zip your Lip, waarom doe je mee en hoe kunnen de groepsleden je sponsoren.

Een WhatsAppbericht voorbeeld

Een WhatsAppbericht voorbeeld: Hoi! Samen met mijn [naam groep] ga ik meedoen aan de actie Zip your Lip. Dat betekent dat ik 24 uur niet ga eten om geld op te halen voor Angola. Ik vind het belangrijk om mee te doen omdat ik het niet vind kunnen dat andere kinderen honger hebben. Wil jij mij sponsoren zodat we samen honger kunnen verslaan? Klik hier op mijn actiepagina om mij te sponsoren: (zet hier de link van jouw actiepagina neer!) Alvast bedankt voor je hulp!

 1. Nu je het berichtje hebt gestuurd is het wachten op reacties!
 2. Zodra je ziet dat mensen hebben gedoneerd, bedank je ze vriendelijk in de Whatsapp-groep. Daardoor zien anderen dat zij hebben gedoneerd en een goed voorbeeld doet volgen!
 3. Vergeet niet na een weekje het berichtje te herhalen. Sommige hebben misschien nog niet gereageerd en zijn het vergeten.

Verzendlijst

Wil je liever mensen niet in een groep zetten maar ze allemaal privé een berichtje sturen? Maak dan gebruik van de Whatsapp-verzendlijsten. Deze lijst kan je gebruiken om veel mensen tegelijk hetzelfde bericht te versturen terwijl ze wel als een privébericht aankomen. Zo maak je deze verzendlijst:

 1. Maak een verzendlijst aan met alle mensen die je kent
 • Open Whatsapp en ga naar het 'Chats' scherm
 • Klik boven aan op het menuknopje en klik dan op 'Nieuwe verzendlijst'
 • Selecteer alle contacten aan wie je het bericht wilt versturen

      2. Schrijf nu in deze verzendlijst een leuk bericht over de actie; wat is Zip your Lip, waarom doe je mee en hoe                kunnen de groepsleden je sponsoren. Je kan het voorbeeldbericht dat hierboven staat ook gebruiken!

      3. Nu je het bericht verstuurd hebt is het wachten tot de donaties binnenstromen!

Heel veel succes met je actie!