De EO-jongerendag: Een en al gezelligheid

30 mei 2018 15:58

Wauw! Wat was het weer onwijs gezellig bij de EO- jongerendag 2018. Ondanks het erg warme weer, waren er genoeg plaatsen waar jullie even af konden koelen (en wij ook). We hebben echt genoten van jullie gezelligheid en enthousiasme.

 

Een moeilijke beslissing..

Zip your Lip had jullie voor een dilemma neergezet. ‘Wie geef jij schoon drinkwater?’. Jullie hadden de keuze tussen drie totaal verschillende kinderen die alle drie te maken hadden met veel voorkomende problemen in Afrika. Veel van jullie vonden een keuze maken toch best moeilijk. Dat snappen wij! Het was voor ons heel interessant om te horen waarom jullie voor een bepaald persoon hadden gekozen. Was het Grace die elke dag 6 kilometer moest lopen voor water? Misschien wel Jabari die heel graag zijn droom als meester wilde waarmaken, maar dat niet kon omdat hij voor zijn familie moest zorgen? Of was het Akua die regelmatig ziek werd van het vieze water uit haar dorp? Tegen het einde van de dag waren gelukkig alle kinderen voorzien van genoeg schoon drinkwater.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Walk on Water

Het Zip team is ook nog even bij de opening van de EO- Jongerendag geweest. Kort gezegd hadden wij alle drie kippenvel! De sfeer die er hing, muziek die er speelde en de inspirerende woorden van sprekers en artiesten. Van wat wij gezien hebben heeft iedereen daarbinnen genoten van alles wat er afspeelde. Het thema 'Walk on Water' heeft ons zeker weten geïnspireerd om te blijven geloven, ook in de moeilijke tijden en als wij  het geloof dreigen te verliezen. God is met ons, bij elke stap die wij nemen. Een hele mooie boodschap toch?

 24 uur niets eten

Het mooie van dit verhaal is dat ook nog eens veel van jullie gaan zippen! Super tof. Jullie betekenen nu al heel veel voor de kinderen in Lesotho, Angola en Zimbabwe. 25 en 26 juni gaan wij even flink hard strijden tegen de honger. We can do this!

 

Heb jij nog vragen over Zip your Lip of wil je je misschien nog aanmelden voor het EO-jongerendag team? Dat kan gerust! Mail ons naar: zipyourlip@worldvision.nl en wij beantwoorden al jouw vragen.