Oh happy day!

25 april 2018 14:35

Zodra de muziek begint, is de tweejarige Garang één en al oor. De peuter is nu al een enthousiaste danser en hij zwaait met honderden vrouwen in het trainingscentrum van World Vision op de maat. Na het overwinnen van ondervoeding, kunnen Garang en zijn moeder Acheng weer volop van zijn leventje genieten.

Garang heeft een moeilijke start gehad. Het ging al snel niet goed met hem. Toen zijn moeder niet meer wist wat ze moest doen, heeft ze hulp gevraagd bij World Vision, de organisatie achter Zip your Lip. "Hij was toen erg ondervoed en ik wist niet eens zeker of hij het zou overleven. Ik had geen eten en geen melk om hem te voeden.” vertelt Acheng. Om hen te helpen heeft World Vision haar aangeboden om aan een trainingsprogramma deel te nemen. Daarmee ontvangt ze geld om voedsel te kopen en krijgt ze les over hygiëne en het verbouwen van voedsel. Na de training wil de moeder van Garang haar eigen bedrijfje gaan opzetten.

Het gaat goed met Garang en dat is te zien! Tijdens de training speelt hij met de andere kinderen en springt hij vrolijk in het rond. Door mee te doen aan Zip your Lip kan je kinderen als Garang helpen. Het geld dat je ophaalt wordt gebruikt om voedsel uit te delen. Ook krijgen de ouders van de kinderen trainingen over het verbouwen van voedsel en hygiëne. Zo geeft World Vision kinderen een kans op een mooie toekomst!

 

"World Vision heeft ons leven veranderd! Ik ga ervoor zorgen dat mijn kinderen naar school gaan en een goede toekomst krijgen."

Acheng, de moeder van Garang