Gezocht: Youth Ambassadors!

28 maart 2018 15:41

Ben jij tussen de 15 en 17 jaar? Avontuurlijk en enthousiast? Word dan Youth Ambassador van Zip your Lip, ga mee naar Afrika en zet je in voor kinderen die elke dag met honger naar bed gaan!

Elke dag sterven er 17.000 kinderen. Elke dag! 45% van deze kinderen sterven aan ondervoeding, ze hebben dus veelte weinig te eten. Als Youth Ambassador van Zip your Lip ben jij de stem van deze kinderen.

Als Youth Ambassador van Zip your Lip mag je mee op reis naar Afrika met een groepje leeftijdsgenoten. Als je weer terug komt heb je natuurlijk allemaal mooie en indrukwekkende verhalen verzameld. Die verhalen ga je dan delen op scholen in Nederland tijdens een Xperiencetour met Zip your Lip!

Zip your Lip is de jongerenactie van World Vision. Al 26 jaar doen scholen en jeugdgroepen door heel Nederland mee met de actie. Jongeren eten dan 24 uur niets, je mag wel water drinken. Voordat de actiedag begint zoeken jongeren sponsors in hun omgeving. Door dit te doen, halen ze geld op voor kinderen in Afrika die elke dag met honger naar bed gaan. Zip gaat elk jaar weer langs tientallen scholen om een Xperiencetour te geven. In zo’n Xperiencetour vertelt een gastdocent en het liefst ook een Youth Ambassador over een reis die ze hebben gemaakt naar Afrika. Verder is de Xperiencetour gevuld met leuke spellen en interessante filmpjes, om jongeren enthousiast te maken om mee te doen met Zip your Lip.

Ben je nog niet bekend met Zip your Lip en wil je graag wat meer over ons weten? Klink dan hier om te lezen wat wij precies doen!

Dus als Youth Ambassador van Zip:

  • Mee naar Xperiencetours op scholen om jouw verhaal te vertellen. (ongeveer 10 keer per jaar). Dit is overdag, het is dus belangrijk dat jouw school ermee instemt.
  • En dat niet alleen, je mag ook nog eens mee op reis naar Afrika!

Ben jij helemaal enthousiast geworden en lijkt het jou cool om Youth Ambassador te worden van Zip your Lip?

Laat ons dan op een zo creatief mogelijke manier weten waarom jij wilt vechten tegen honger als Youth Ambassador van Zip your Lip. Stuur ons een filmpje, mailtje, liedje of iets anders waarmee jij laat zien dat je graag onze nieuwe Youth Ambassador wilt worden! Het is wel belangrijk dat je toestemming hebt van je ouders/verzorgers! Je kan je aanmelden tot 1 juni 2018.

En wie weet, misschien loop jij dan over een tijdje in Afrika! De reis vindt waarschijnlijk plaats in de eerste maanden van 2019.

Je motivatie kan je sturen naar dit mailadres: zipyourlip@worldvision.nl

Als je nog vragen hebt mag je natuurlijk ook een mailtje sturen!

Om een idee te krijgen hoe de reis naar Afrika eruit gaat zien kan je dit filmpje bekijken: