Maart, super maand! Bedankt!

13 maart 2018 10:50

Wat een maand zeg! Maart is dit jaar wel erg populair onder de Xperiencetours en actiedagen. Super tof natuurlijk, we hebben er heel wat kilometers op zitten. Aalten, Sleeuwijk, Waddinxveen, Zwolle, Hardenberg, Zeist en Barneveld. Wij hebben stuk voor stuk genoten van het enthousiasme van de toppers die zich gaan inzetten of zelfs al in hebben gezet voor Zip your Lip. We hebben nog een aantal actiedagen en tours op de planning waar we ook ontzettend veel zin in hebben. Venlo, Alkmaar en Zetten, we komen eraan!

Wij weten hoe leuk een actiedag kan zijn en dat hebben wij maandag ook weer mogen meemaken. Zip your Lip is afgereisd naar Barneveld om te kijken bij het Johannes Fontanus College. Bij aankomst stonden er nog een aantal leerlingen met slaapspullen voor de deur om zich aan te melden voor de actiedag. Het Zip team was nog net op tijd om de opening van Zip your Lip 2018 op het JFC te zien. En wat was het een geweldige opening! Live Afrikaanse muziek en een volle zaal met meeklappende leerlingen. Samen Afrikaanse muziek maken, dat brengt je wel in de goede sfeer. Wij hadden zelfs pijn in onze handen!

Het doel was helder, namelijk 24 uur niet eten voor leeftijdsgenoten in Afrika. Echt zo tof dat er over de 200 leerlingen zich hebben ingezet voor Zimbabwe, Lesotho en Angola. Het Johannes Fontanus College heeft er ook dit jaar weer een feestje van gemaakt. De actiedag is afgesloten met een super mooi bedrag van €13.514.- Geweldig!

Natuurlijk blijft het lastig om 24 uur niet te eten, maar zolang je elkaar bezig houdt, goed doorbijt en gezellig blijft lachen is het echt een hele leuke ervaring om mee te maken. Onze dank naar alle deelnemers van scholen en jeugdgroepen die vechten tegen de honger in Afrika.