Zip your Lip voor en door studenten van het Alfa-college

14 februari 2018 13:47

Vanochtend zijn we afgereisd naar het Overijsselse Hardenberg voor een Xperiencetour op het Alfa-college. De organisatie van de actiedag is volledig in handen van de mbo-opleiding ICT. Zij gaan andere studenten enthousiast maken, donateurs werven en het programma verzorgen. Een unieke insteek voor een Zip your Lip! 

Onze gastspreker Gert Visscher vertelde de studenten meer over World Vision. Door zijn verhaal wilde hij hen laten inzien hoe het is om honger te hebben en wat World Vision doet om mensen in Afrika te helpen. De ochtend werd afgesloten met een brainstorm, waarin al verschillende ideeën voor de actiedag naar voren kwamen. Op 27 en 28 maart is het zover en zullen de studenten 24 uur zelf ervaren hoe het is om geen eten te hebben.

De actie is onderdeel van een schoolproject, waarin de studenten hun organisatietalent kunnen laten zien. De klas wordt opgedeeld in teams die allemaal verantwoordelijk zijn voor een eigen onderdeel. Het wordt een dag voor en door studenten!

Ben je na het lezen van dit verhaal enthousiast geworden en wil je dat het Zip-team langskomt voor een Xperiencetour? Stuur dan een mailtje naar zipyourlip@worldvision.nl en geef je school of groep nu op!