Wat hebben we bereikt in 2017?

06 februari 2018 16:50

Zoals jullie weten is Zip druk bezig met projecten in Angola, Zimbabwe en Lesotho. Dit doen we met heel veel passie en liefde. Afgelopen jaar hebben ontzettend veel van jullie meegedaan aan onze jongerenactie. Mede dankzij jullie bijdragen hebben wij mooie dingen mogen bereiken en gaan wij nu nog steeds vooruit.

In Angola krijgen 15,000 huishouden een pakket van droog resistente zaden ter waarde van €29,72 en 10.000 huishoudens ontvangen een pakket ter waarde van €13,68. Deze pakketten zijn super belangrijk omdat deze gezinnen de zaden kunnen gebruiken om te oogsten en zo ondervoeding tegen te gaan. Natuurlijk krijgen deze huishoudens bij ontvangst van het pakket ook een goede training in het gebruik en de voedingswaarde van de zaden.

Naast water, vee, landbouw en- voedselprojecten worden ook mensen met een ambitie voor bijvoorbeeld een eigen winkel of bedrijf ondersteund. Zij ontvangen een lening van een vast bedrag per maand om die ambities te vervullen. Wij hebben vertrouwen en geloven in de kwaliteiten en dromen van deze mensen.

Vele kwetsbare huishouden die te maken hebben met de erge droogte in Lesotho ontvangen geldbedragen om te herstellen en tegelijk ook de omgeving te verbeteren. Bijvoorbeeld controledammen die een belangrijke bron voor water en vee zijn.

Het is nog maar een begin, maar al deze ontwikkelingen zorgen voor een beter leven en een betere toekomst. Daar zijn wij dankbaar voor. We hopen dat dit jullie ook motiveert om weer mee te doen en deze projecten te blijven ondersteunen!