15 miljoen kinderen in Oost-Afrika hebben honger!

11 oktober 2017 16:39

Door meerdere orkanen en aardbevingen, blijft er een enorme hongercrisis voor miljoenen families in Oost-Afrika. Door deze crisis hebben meer dan 15 miljoen kinderen in dit gebied dagelijks honger. Ongeveer één miljoen van deze kinderen zijn onder de 5 jaar oud. 50% van deze jonge kinderen heeft zonder de hulp van professionals kans om te overlijden als gevolg van ernstige ondervoeding. 

De helft van de inwoners van Zuid-Soedan en Somalië heeft dringend eten en schoon water nodig. In Ethiopië zijn dit zelfs 8.5 miljoen inwoners. Om een vergelijking te maken: dit is dezelfde hoeveelheid mensen, als de gehele bevolking van Londen, Engeland. Ook in Kenia hebben 3.4 miljoen mensen schoon water en eten nodig.


Het World Vision team heeft onlangs een landelijk ziekenhuis bezocht in Noord-Kenia. In dit ziekenhuis komen dagelijks ontzettend veel zwaar ondervoede kinderen. Omdat er steeds meer kinderen in dit ziekenhuis komen, staan ze gemarkeerd op een white bord. Dit white bord bevat 3 kolommen: overleden, onder behandeling en genezen. Te veel kinderen vallen dagelijks onder het kolom overleden.


De afgelopen 6 maanden heeft World Vision zich ingezet om de ergst getroffenen in Zuid-Soedan, Somalië, Kenia en Ethiopië te voorzien van noodhulp, schoon water en andere essentiële levensreddende middelen. Samen met andere humanitaire organisaties, heeft World Vision ongeveer 13 miljoen mensen bereikt. Dit is een goed begin, maar nog steeds heeft ongeveer 50% van de ondervoede bevolking van Oost-Afrika hulp nodig.


Westerse regeringen kunnen meehelpen de ernstige gevolgen van deze crisis te verminderen, door voldoende te financieren om mensen in nood te helpen. World Vision zal in samenwerking met andere humanitaire organisaties door gaan met hulp bieden aan Oost-Afrika, in de hoop de verschrikkelijke gevolgen van deze honger crisis te verhelpen.