Onder een groene boom

26 september 2017 11:00

Zodra de zon opkomt en de stoffige grond in Zuid-Angola opwarmt, wachten honderden mensen onder een groene boom. De dorpsleider heeft een voedingsscreening aangekondigd. Kinderen en baby's worden tijdens zo'n screening gecontroleerd op ondervoeding.

In de rij wacht ook de 14-jarige Ngueve. Ze houdt haar kleine broertje Paulo in haar armen. “Hij is al weken lang aan het huilen en heeft zelfs koorts. Mijn moeder heeft me hier vandaag naar toe gestuurd, zodat Paulo geholpen kan worden,” legt ze uit. Toen Paulo nog maar een paar maanden oud was, had hij al ondervoeding.

Afgelopen schooljaar hebben meer dan 40 scholen en groepen gezipt voor onder andere Angola. Daarmee hebben zij families als die van Paulo geholpen en een betere toekomst gegeven! De moeder van Paulo was super blij toen zij van World Vision training kreeg. Ze kreeg training over het geven van gezonde voeding aan haar kinderen. Paulo is nu weer flink aan het opknappen.

Helaas zijn er nog families die dringend jouw hulp nodig. Zip jij mee, zodat zij een gezonde en gelukkige toekomst krijgen?