EO-jongerendag was super gaaf!

12 juni 2017 13:02

Ben je ook nog aan het nagenieten van de EO-jongerendag? Wij wel! Wat een té gekke dag was het zaterdag! Wij waren natuurlijk aanwezig. Heb je ons gezien? Of heb je ons toch gemist? Geen zorgen, want hier is een terugblik.

Met onze oranje partytent vielen we lekker op tussen al de andere stands. 's Ochtends om 8:30 stonden we al in de startblokken om onze plek in te richten. Een tafel met leuke Zip your Lip- spulletjes, een Oud-Hollands spel, een wensbord en de toffe eetproef; iedereen vermaakte zich prima bij onze stand. 

Wens voor een kindje in nood

Dit jaar gaat de opbrengst van Zip your Lip naar de kids in Angola, Zimbabwe en Lesotho. Speciaal voor deze kinderen hebben de jongeren een wens of gebed opgeschreven. Wat wensen ze de kinderen in armoede toe en wat is hun gebed voor deze kinderen? De wensen die veel terugkwamen, zijn: fear not, God houdt van jou en God is liefde. Het thema van de EO-Jongerendag dit jaar was: Fear Not; ken geen angst. Dit is precies hetgeen wat de kinderen in die landen nodig hebben en daarom werden deze woorden veel opgeschreven. 

Plumpynut proeven

Plumpynut is het voedsel wat de kinderen in de drie Afrikaanse landen krijgen als ze ondervoedt zijn. Speciaal voor vandaag kregen de jongeren de kans om de Plumpynut te proeven en zo bewust te worden wat voor voedsel de kinderen krijgen in de Afrikaanse landen waar World Vision werkt. Ook kregen ze Nederlandse producten waardoor het verschil tussen Nederland en Afrika goed zichtbaar was. Behalve het proeven van eten deden we ook een leuk Oud-Hollands spel. De jongeren vermaakte zich prima en kregen ondertussen informatie over Zip your Lip.

Vlog wedstrijd

Ook maakten de jongeren kans om de nieuwe Zip-vlogger te worden. Lever nu een vlog in waarin jij vertelt waarom jij strijdt tegen honger en wie weet maak jij kans om onze vlogger te worden. Jouw vlogs komen dan regelmatig op onze Social Media en jij mag mee op reis! Je mag je nog inschrijven. Dit doe je door je vlog te sturen naar zipyourlip@worldvision.nl voor 20 juni 2017. 

Allemaal heel erg bedankt voor jullie enthousiasme en doe je best met geld ophalen! Bijna 100 deelnemers gaan op 30 juni Zippen en wij wensen jullie veel succes!