Verrukkelijk recept uit Zimbabwe!

14 oktober 2016 16:00

Het is weer tijd voor een nieuw recept uit Zimbabwe! Ben jij benieuwd wat mensen daar eten? Lees dan snel verder!

Nyama ne Nyemba is één van de specialiteiten uit Zimbabwe! Het is een heerlijke rundvleesstoofschotel met bonen. Bonen worden veel gegeten in Afrika, omdat het gemakkelijk te telen is en het goed tegen droogte kan. Check hieronder hoe je dit lekkere recept maakt! 

Aantal personen: 4 tot 6 personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Ingrediënten:

  • 3 uien, in ringen gesneden
  • 3 eetlepels plantaardige olie
  • 1 kg schouderstuk van rund
  • 2 teentjes knoflook, geplet
  • 1 groene Spaanse peper, geplet
  • 3 eetlepels kerriepoeder
  • 2 tomaten, in schijven gesneden
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 kg gekookte kidneybonen
  • Sap van 1 citroen

Hoe maak je het?
Bak de uien goudbruin in de olie. Voeg het vlees toe en bak dit ongeveer 5 minuten op een gemiddelde temperatuur. Laat de uien en het vlees 15 tot 20 minuten pruttelen. Voeg de knoflook, Spaanse peper en de kerriepoeder toe en laat het 3 minuten zachtjes koken. Roer de tomaten erdoor en laat het weer 3 minuten pruttelen. Voeg peper en zout naar smaak toe en doe de gekookte bonen erbij. Laat dit alles 15 minuten pruttelen op een lage temperatuur.

Schep de stoofschotel in een mooie schaal en besprenkel het met citroensap. Je kan het lekker eten met rijst of sadza, maar het is ook lekker zonder iets erbij!