Zip Student Challenge

Normal 8a099070f31148035bd0a7c647d840fa19001144
van totaal € 10.000 (0%)

De 40-dagentijd staat voor de deur. Als christen is dit een periode van vasten en bezinnen in voorbereiding op Pasen. Christenen vullen het vasten op allerlei manieren in: niet snoepen, geen alcohol drinken, of 40 dagen geen social media.

Vanuit World Vision willen wij je hier een handje mee helpen, daarom hebben we voor jullie een uitdaging deze 40-dagentijd!  

Wat houdt het in?
Met de Zip Student Challenge ga jij zelf ook vasten. Maar dan met een twist! De traditionele vorm die je misschien kent van ‘Zip your Lip’ (onze jongerenactie) is dat je 24 uur je eten laat staan en je daarvoor laat sponsoren. De Zip Student Challenge laat jou vrij in de vorm die je kiest om te vasten! Dit kan dus bijvoorbeeld zijn dat je 24 uur niet eet, het kan zijn dat je gedurende 40 dagen geen alcohol drinkt of social media gebruikt. Maar wat óók kan, is dat in plaats van iets ‘laten’, je ervoor kiest om juist iets te doen. Bijvoorbeeld: 40 dagen lang elke dag Bijbel lezen, elke dag een kaartje naar iemand sturen die dat kan gebruiken… alles wat jou helpt om je te bezinnen en voor te bereiden op Pasen.

Wat is dan de challenge?
De uitdaging die je kiest, ga je niet alleen aan! Je gaat namelijk op zoek naar sponsors. Huh? Maar je laten sponsoren om te vasten? Het is toch juist de bedoeling om niet te laten zien dat je vast? Matteüs 6:16 - Wanneer jullie vasten, zet dan niet zo’n somber gezicht als de huichelaars, want zij doen dat om iedereen te laten zien dat ze aan het vasten zijn. Ik verzeker jullie: zij hebben hun loon al ontvangen. Zéker! Maar in dit geval heb je een hele goede reden om dat juist wél te doen. Lees er alles over in de toelichting die je hier kunt downloaden. 

Ben jij overtuigd? Doe mee! Om je te laten bezinnen op gerechtigheid en wat Jezus daarover zegt, hebben we een gratis Bijbelstudie voor je. Om alleen, met je kring(huis), dispuut of vereniging te doen! Download ‘m hier.

De nood in Afghanistan

In Afghanistan is het de laatste jaren erg droog. Dit komt doordat het weinig regent en in de winter te weinig sneeuw valt om een voorraad aan te leggen. De langdurige droogte zorgt ervoor dat gezinnen geen eten meer hebben. Kinderen hebben honger en zijn ondervoed. Door mee te doen aan Zip your Lip zamelen jongeren geld in voor kinderen als Nasima. Haar familie moest zelfs hun huis verlaten. World Vision biedt hulp, op de plek waar deze families wonen. Hun huis is hun thuis. Met het geld dat jongeren ophalen, krijgen de families eten (korte termijn oplossing) en toegang tot water (lange termijn oplossing), zodat ze thuis kunnen blijven wonen. Zo gaat World Vision in tegen het voedseltekort en strijd daarmee ook tegen het vluchtelingenprobleem.

Het verhaal van Nasima

Nasima (1 jaar) ligt vanuit haar bedje rond te kijken. Haar moeder Gulbibi (20) schommelt haar zachtjes heen en weer in de kleine tent waar ze nu wonen. Drie maanden geleden heeft het gezin hun huis achter zich gelaten, op zoek naar eten. Door de droogte was de oogst mislukt en de voedselvoorraad was op. De dieren konden ze niet meenemen. Waarschijnlijk zijn ze doodgegaan.

Nasima was ernstig ondervoed en haar moeder heeft haar naar een mobiele kliniek van World Vision gebracht. Het kleine meisje was erg dun, zag wit en had geen energie. Ze kreeg Plumpy-Nut; een pasta vol met vitaminen om weer op kracht te komen. Sinds haar bezoek aan de kliniek is ze aangekomen en gaat het weer goed met haar gezondheid!

 “Er komen veel patiënten naar de kliniek die ondervoed zijn. De meeste patiënten hebben diarree en geven over. De redenen zijn slechte hygiëne en geen of slechte voeding.” dokter Teimor, World Vision Kliniek.

Meer weten over het World Vision projectin Afghanistan? Klik dan hier.