M

Ik doe mee met Zip your Lip!

Melanie Hazenberg

Opgehaald

471
94% bereikt van mijn streefbedrag โ‚ฌย 500

Het voelt een soort van ongemakkelijk om mensen te vragen om geld... ๐Ÿ’ธ

๐—ช๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ๐—ผ๐—บ? Omdat je niet in iemands portomonnee kan kijken, en iemands financiรซle situatie heel persoonlijk is. Ik weet niet of iemand iets kan missen, en of mensen het waarderen als ik dan weer kom met een oproep.

Misschien herken je dat wel..... van daar kom ik weer, of daar komt ze weer met een oproep. Daar heb ik helemaal geen zin in.

Toen dacht ik na. Waarom voel ik me hier ongemakkelijk bij? En waarom voel ik me er vervelend bij om geld te vragen, terwijl het niet om mij gaat, maar om de mensen voor wie ik om geld vraag... Dus ik doe het wel!

๐˜ˆ๐˜ญ๐˜ด ๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜ฅ๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ฏ๐˜ฐ๐˜จ ๐˜ด๐˜ต๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฅ๐˜ด ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ฌ๐˜ต, ๐˜ช๐˜ฌ ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ฃ ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ป๐˜ช๐˜ฏ ๐˜ช๐˜ฏ ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฐ๐˜ฑ๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜ฑ ๐˜ฐ๐˜ฎ ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ฅ, ๐˜ฎ๐˜ข๐˜จ ๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜ฉ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ข๐˜ง๐˜ฉ๐˜ข๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ฏ. ๐˜”๐˜ข๐˜ข๐˜ณ ๐˜ข๐˜ญ๐˜ด ๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ฌ๐˜ต, ๐˜ช๐˜ฌ ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ต๐˜ฐ๐˜ค๐˜ฉ ๐˜ธ๐˜ฆ๐˜ญ ๐˜ฏ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ถ๐˜ธ๐˜ด๐˜จ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ช๐˜จ, ๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ด ๐˜ฅ๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ณ. ๐˜ž๐˜ข๐˜ฏ๐˜ต ๐˜ช๐˜ฌ ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ง ๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ป๐˜ฆ ๐˜ฐ๐˜ฑ๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜ฑ ๐˜ช๐˜ด ๐˜ด๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ค๐˜ช๐˜ข๐˜ข๐˜ญ ๐˜ท๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ณ ๐˜ซ๐˜ฐ๐˜ถ... ๐˜๐˜ฆ๐˜ฃ ๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ฎ๐˜ข๐˜ข๐˜ญ ๐˜ข๐˜ง๐˜จ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ป๐˜ฆ๐˜ฏ? ๐˜ก๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ฅ๐˜ข๐˜ฏ ๐˜Ž๐˜Œ๐˜•๐˜–๐˜Œ๐˜Ž ๐˜ช๐˜ฏ ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜ค๐˜ฐ๐˜ฎ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ต๐˜ด ๐˜ฅ๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ฌ๐˜ณ๐˜ช๐˜ซ๐˜จ ๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ง๐˜ช๐˜ญ๐˜ฎ๐˜ฑ๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜ท๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ฎ๐˜ช๐˜ซ ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฎ'๐˜ฏ ๐˜ค๐˜ฐ๐˜ญ๐˜ญ๐˜ฆ๐˜จ๐˜ข'๐˜ด ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฉ๐˜ฐ๐˜ฆ ๐˜ธ๐˜ช๐˜ซ ๐˜ฐ๐˜ฑ๐˜ด๐˜ต๐˜ข๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ต๐˜ฆ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฉ๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ค๐˜ข๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ข๐˜ถ!

Sinds 50 jaar is de hongercrisis weer terug bij af. Nu denk je misschien.. dat is een ver van m'n bed show, in Nederland speelt er ook genoeg. En ja. Natuurlijk, dat is zo. Maar wat er in Afrika gebeurt, is niet voor te stellen. En omdat het misschien lastig is om te begrijpen waarom het juist NU belangrijk is om je hiervoor in te zetten, leg ik het uit:

Sinds 1990 ontsnappen er 47 miljoen mensen per jaar aan extreme armoede. Dit zijn er 130.000 per dag. โฑ 90 per minuut om precies te zijn. Dat is de tijd dat jij dit tekstje leest. Juist nu door conflicten, crisissen en COVID-19 is de honger alleen maar verergerd.

๐—–๐—ผ๐—ป๐—ณ๐—ฟ๐—ผ๐—ป๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป๐—ฑ
En daarom is het confronterend om te zien dat er zoveel wordt bezuinigd op ontwikkelingssamenwerking. Dat raakt me. Dat raakt wie ik ben, waar ik voor sta als christen en mijn hart om er te zijn voor de ander.

Daarom wil ik een geluid laten horen. Ik wil er zijn voor de meest kwetsbare kinderen wereldwijd. Aanstaande woensdag ga ik daarom met collega's van World Vision Nederland 24 uur niet eten. Dit doen we om te voelen hoe het is om met honger naar bed te gaan. De bewustwording die we als medewerkers willen ervaren om het ons een klein beetje voor te kunnen stellen hoe dit is.

๐Ÿ– Ik wil je vragen. Heb je vorige week extra geld gehad om vakantie te vieren en ben je nu al aan het bedenken wat je daarvoor gaat kopen? Geniet er zeker van.

Maar heb ook iets over voor iemand in Zimbabwe, Angola of Zuid-Soedan. Daar betekent jouw extraatje een wereld van verschil.

Doe het niet voor mij, maar voor de ander. Om het geluid te laten horen dat we er ondanks bezuinigingen blijven staan voor de meest kwetsbare kinderen wereldwijd.