24 uur niet eten. Sponsor mij en vecht mee tegen honger!

Mia van der ven

Opgehaald

80
80% bereikt van mijn streefbedrag € 100
Afgesloten Je kunt niet meer doneren

Ik ben Mia, en ik kan er niet tegen als mensen onterecht een slecht leven moeten lijden. Al helemaal hulpeloze kinderen. Sponsor mij om die arme kids te redden van een hongersdood.

Morgen ga ik met mijn school, de Tinne in Amersfoort meedoen aan Zip your Lip. Dit is de 24-uurs actie van World Vision. De jongeren die mee doen gaan 24 uur niet eten en drinken en daarmee krijgen we een beetje besef hoe het is om honger te hebben. Het enige wat is toegestaan is water en thee zonder suiker. Tot en met 30 juni proberen we zoveel mogelijk geld op te halen. Het geld wat wordt opgehaald gaat naar de projecten van World Vision in Angola, Zimbabwe en Lesotho. In deze landen leven veel kinderen die honger hebben. Met de hulp van middelbare scholen in Nederland kan World Vision hulp geven aan die kinderen en ze voorzien van bijvoorbeeld Plumpy Nut. Dit is voedsel dat kinderen krijgen als ze ondervoed zijn en waarmee ze in één keer veel voedingswaarden binnenkrijgen. Ook zorgt World Vision voor langere termijn hulp door het geven van onderwijs.

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.